Kinderdagverblijf De Kaboutertuin

Adres
Pastorijstraat 24
1980 Zemst
Telefoon
015 61 18 78
E-mail
info@dekaboutertuin.be
Inkomens gerelateerde prijs
ja
Buitenspeelruimte
ja
Capaciteit
41
Speciale zorgen mogelijk
ja
Omschrijving

Ieder kind is een kind dat op een eigen tempo groeit en bloeit!!

In De Kaboutertuin vangen we 41 kinderen op en dit in 3 leeftijdsgroepen. We werken in kleine groepjes van kinderen, iedere begeleidster heeft een eigen groepje kindjes. Een babygroepje (van start tot 1 j.) telt max. 5 baby's, een kruipergroepje (1j tot 20 mnd'en) telt 7 kinderen, in een peutergroep (20 mnd'en tot schoolleeftijd) worden max 8 peuters opgevangen. In iedere leefgroep hebben we 2 groepjes kinderen, gekoppeld aan een gemeenschappelijke badkamer en ieder groepje heeft zijn eigen slaapkamertje. We zorgen voor kwaliteitsvolle opvang waar kinderen maar ook ouders centraal staan. We zien opvang ook als een samenwerking met ouders. Betrokkenheid en welbevinden van kinderen zijn belangrijke waarden in onze kinderopvang. Alsook een boeiende en stimulerende omgeving vinden we zeer belangrijk.

Bereikbaarheid

Er is een ruime parking voorzien voor het kinderdagverblijf.
Er is een bushalte op 200m afstand.
Het station van Weerde is op 20 min. wandelafstand.

Toewijzingsbeleid

We houden rekening met de voorrangsregels bepaalt door K&G en geven voorrang aan broers/zussen van kinderen die al naar de kribbe komen/ geweest zijn.

Behandelingstermijn:

Er is een startmoment na iedere schoolvakantie.
Het is ook dan dat kinderen doorschuiven naar een volgend leeftijdsgroepje, rekening houdend met de leeftijd maar ook met de ontwikkeling van de kinderen.
Om de 2-3 maanden wordt er een planning gemaakt om te bekijken wie er kan 'verhuizen' en welke kinderen kunnen instappen.
Als blijkt dat er plaats vrijkomt, wordt er een afspraak gemaakt voor een rondleiding en ev. een overeenkomst afgesloten om de opvang definitief te maken.

Speciale zorgen mogelijk

we stellen ons open voor alle kinderen. We bespreken uitvoerig met ouders de nodige zorgen en houden rekening met de draagkracht van het team.

Openingsuren

voorschools

Van Tot
Maandag 07:00 18:00
Dinsdag 07:00 18:00
Woensdag 07:00 18:00
Donderdag 07:00 18:00
Vrijdag 07:00 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten