Centrum Inclusieve Kinderopvang Leuven

Adres
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven
Telefoon
016 272643
E-mail
cik@leuven.be
Inkomens gerelateerde prijs
nee
Buitenspeelruimte
nee
Speciale zorgen mogelijk
ja
Omschrijving

Het Leuvens Centrum voor inclusieve kinderopvang is erkend door Kind en Gezin. Samen met opvangvoorzieningen, ouders en een uitgebreid netwerk van professionele begeleiding- en ondersteuningsorganisaties willen we werken aan kwalitatieve opvang voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte.

De inclusiecoach ondersteunt ouders in hun zoektocht naar gepaste opvang voor hun kindje met een specifieke zorgbehoefte. Samen bekijken we welke ondersteuning uw kind nodig heeft. Hieraan wordt de opvang zo goed mogelijk aangepast in het belang van het welbevinden en de betrokkenheid van uw kind.

Iedere opvangvoorziening uit zorgregio Leuven, zowel voor de opvang van baby’s en peuters als voor de opvang van lagere schoolkinderen, kan beroep doen op ondersteuning vanuit het centrum inclusieve kinderopvang als aanvulling op de eigen deskundigheid. 

Bekijk ook zeker onze flyer!

Bereikbaarheid

De inclusiecoach werkt vanuit kinderdagverblijf de Girafant (Nieuwe Kerkhofdreef 2, 3010 Leuven), maar kan op afspraak ook naar elk opvanginitiatief in de zorgregio Leuven komen. De regio omvat volgende gemeenten:Huldenberg, Oud-Heverlee, Bierbeek, Bertem, Leuven, Lubbeek, Kortenberg, Herent, Holsbeek, Tielt-Winge, Kampenhout, Rotselaar, Haacht, Boortmeerbeek, Tremelo, Hever, Keerbergen.

Toewijzingsbeleid

Het toewijzingsbeleid is afhankelijk van ieder opvanginitiatief zelf.  Je kan je vraag naar opvang aan elke opvangvoorziening stellen via het digitaal loket kinderopvang. Heel wat opvangvoorzieningen hebben reeds ervaring met de opvang van kinderen met specifieke zorgbehoeften of staan hier voor open. Samen bekijken we dan hoe en wanneer de opvang van je kind met specifieke zorgbehoefte mogelijk wordt. 

Speciale zorgen mogelijk
Iedereen is welkom, ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte! De zorg die uw kind nodig heeft staat centraal.
Openingsuren

voorschools

Van Tot
Maandag 09:00 13:00
Dinsdag 09:00 17:00
Woensdag Gesloten
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Initiatieven met dezelfde organisator