Kinderdagverblijf Babilou Overijse

Adres
Brusselsesteenweg 145 C
3090 Overijse
Telefoon
02 687 87 21
E-mail
kinderopvang@babilou.com
Inkomens gerelateerde prijs
ja
Buitenspeelruimte
ja
Capaciteit
62
Speciale zorgen mogelijk
ja
Omschrijving

Babilou Overijse is een kinderdagverblijf voor 62 kinderen, verdeeld over 4 leefgroepen:

  • baby’s
  • kruipers
  • stappers
  • peuters

De leefruimtes zijn ruim en hebben bijzonder veel natuurlijke lichtinval. Achteraan het gebouw is een grote privé tuin voorzien waar de kinderen buiten kunnen spelen. Iedere dag worden activiteiten aangeboden aan de hand van onze 10 bouwstenen, aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer(bus): Er stoppen bussen vlak voor de deur: 341, 344,348,349,547,549,533,830.

Met de auto: Er zijn 5 private parkeerplaatsen voor de ouders van de kindjes en verder nog vele vrije plaatsen voor personeel en andere.

Met de fiets: Zeker mogelijk en er is een opbergruimte voor de fiets.

Taalbeleid

De voertaal in het kinderdagverblijf is het Nederlands.

Toewijzingsbeleid

Wij bekijken regelmatig de nieuwe aanvragen en geven u dan zo snel mogelijk antwoord. (Aan ouders van broertjes of zusjes die al in het kinderdagverblijf zitten, vragen wij ook vriendelijk om rechtstreeks contact met ons op te nemen voor een nieuwe inschrijving.)

Indien wij geen plaats voor u hebben, zetten wij de status van uw aanvraag op 'geen plaats'.

Indien wij wel een plaats voor u hebben, zullen wij u een voorstel doen. Wij zullen u dan vragen om contact met ons op te nemen om een bezoekje in te plannen. Na het bezoekje krijgt u dan de documenten om de inschrijving af te werken. Gelieve deze dan in te vullen volgens het gemaakte voorstel. Wenst u toch van dit voorstel af te wijken, gelieve dan contact met ons op te nemen om dit te bespreken.

Wij werken ook met een wachtlijst. Maar wij houden deze zeer bewust beperkt. Dit omdat we merken dat er in de praktijk weinig verandering in onze planning is en we niemand valse hoop willen geven. Indien u wenst te informeren om op de wachtlijst te staan, kan u steeds telefonisch contact met ons opnemen.

Onze crèche is gewoonlijk meer dan een jaar op voorhand volzet.

Speciale zorgen mogelijk
Alle kindjes zijn welkom bij Babilou, ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Net als alle kinderen willen ze vrienden maken en nieuwe dingen ontdekken. Als ouder kan je er voor kiezen je kind te laten opvangen tussen andere kinderen die geen specifieke zorgbehoefte hebben. Dit wordt samen bekeken met de ouders en personeel om te zien wat haalbaar en mogelijk is.
Openingsuren

voorschools

Van Tot
Maandag 07:30 18:30
Dinsdag 07:30 18:30
Woensdag 07:30 18:30
Donderdag 07:30 18:30
Vrijdag 07:30 18:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Initiatieven met dezelfde organisator