Hoe registreer je een aanvraag voor kinderopvang?Stap 1: Registreer en zoek je voorkeuren

Registreer je. Zo kunnen we jouw voorkeurslijsten opslaan. Bij het registreren worden jouw gegevens gevraagd, die van je partner (afhankelijk van je gezinssituatie) en die van je (nog niet) geboren kind.

Bekijk rustig alle opvanglocaties. Locaties die je voorkeur krijgen, zet je op jouw voorkeurslijst. We raden je aan om een lijst aan te maken per kind.
De gemeenten waar je een opvangvraag kan registreren vind je hier.

Heb je geen e-mailadres? Ga gerust langs bij het Lokaal Loket Kinderopvang in je gemeente. Zij helpen je graag verder.

 

Stap 2: Verstuur je aanvraag

Kies de voorkeurslijst waarvoor je een aanvraag wil starten.

We raden aan om 6 opvanglocaties te kiezen waarvoor je een aanvraag wil doen. Zo vergroot je de kans om een kinderopvang te vinden. Daarna doorloop je de stappen om je aanvraag af te werken. 

 

Stap 3: Volg je mails 

Zodra je je keuze ingaf krijgen de opvangplaatsen automatisch een e-mail.  Zij bekijken jouw vraag zo snel mogelijk en contacteren je (enkel per e-mail) zodra ze een 'voorstel' hebben of informeren je als er 'geen plaats' is.

Het is daarom zeer belangrijk dat je dagelijks je e-mails nakijkt, ook 'spam' of 'ongewenste' mails hou je best regelmatig in het oog. Je voegt best ook het e-mailadres info@kinderopvanginmijnbuurt.be toe aan je adresboek of lijst met vertrouwde afzenders.

 

Stap 4: Zoek actief

Krijg je een antwoord per e-mail dat er 'geen plaats' is, zoek dan een nieuwe opvang en vervang deze in je dossier. Krijg je antwoord dat er wel plaats is, neem dan meteen contact op voor een afspraak. Deze afspraak is vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken met de kinderopvang, verloopt de kennismaking positief dan schrijf je bij hen in. Maar als je niet overtuigd bent, dan kies om niet in te gaan op hun voorstel en zoek je verder.

Nood aan persoonlijke hulp bij je zoektocht naar kinderopvang? Het Lokaal Loket Kinderopvang in jouw gemeente staat voor je klaar!